Skriva förlossningsbrev

Graviditeten, Min vardag / Permalink / 0
Jag fick en fråga i bloggen om jag kunde dela med mig av vad jag skrivit i mitt förlossningsbrev och ge lite inspiration till er som sitter hemma och klurar på vad ni ska skriva.

Som många av er andra så är det första gången jag skriver ett förlossningsbrev, hade egentligen inte tänkt att skriva ett men jag ångrade mig eftersom att jag kände att det kunde vara bra att ha det svart på vitt hur jag vill ha det under förlossningen.

Här är frågorna jag utgått ifrån:

• Det här vill jag att ni ska veta
• Förberedelser inför förlossningen
• Mina tankar kring smärtlindring
• Mina tankar kring förlossningsställningar
• Det här oroar jag mig för
• När bebisen kommit
• Övrigt

Under första rubriken har jag berättat att jag tidigare varit inne och stoppat mina sammandragningar med bricanyl spruta samt att jag vill föda normalt och att det är viktigt för mig att ha kontroll över situationen. Jag behöver veta vad som kommer hända nu. om ett tag och senare under förlossningen. Att jag lätt stressar upp mig, har svårt för att se blod och vilken blodgrupp jag har.

Rubrik 2 där har jag skrivit att jag gärna tar ett bad om det finns möjlighet eller att jag vill duscha innan om jag känner mig ofräsch. Där kan man även skriva om man vill ha lavemang innan förlossningen etc..

Rubrik 3 Jag vill använda mig av lustgas och epiduralbedövning men är även öppen för andra förslag.

Rubrik 4 Liggandes normalt i sängen men är även där öppen för förslag från personalen.

Rubrik 5 Komplikationer som skulle leda till akut kejsarsnitt, smärtan vid förlossning och att spricka i underlivet.

Rubrik 6 När bebisen har kommit vill jag att vi ska få vara ifred en stund för att smälta det som precis hänt. Under denna rubrik kan man även skriva om partner ska klippa navelsträngen eller om man vill att personalen gör det.

Rubrik 7 Har partnern några sjukdomar som personalen borde känna till? Går ni med på att ha manliga barnmorskor och/eller studenter närvarande under förlossningen? Och vad är dina tankar kring amning?

Hämta en mall HÄR!

[v. 32 (31+3)]
Till top